lördag 26 maj 2012

Inte ensam

Det är inte mycket plats för löpning den här veckan. Jag vaknar tidigt, trots att det är lördag och jag tänker att jag kan springa lilla varvet i min skog. Innan frukost och förmiddagsbröllop.

Skogsduvor och andra fåglar prasslar i buskarna. Det är jag van vid. Men så hör jag något annat. Tassar på stigen. En ensam hund kommer lufsande bakom mig. Jag stannar och klappar. Där kommer matte också - springandes.

"Å förlåt, det brukar inte vara någon i skogen så här dags" säger hon. Halv åtta en lördagsmorgon är det nog mest bara hundägare ute tänker jag.

Sedan ser jag. Nämen! Det är ju M, en av de härliga fritidsfröknarna från döttrarnas mellanstadietid. Som jag inte träffat sedan dess. Vi springer vidare tillsammans och babblar om ditt och datt. Skolan och barnen. Hundar och löpning. M berättar att hon hört ett program på radion med någon som fått en MS-diagnos och sedan sprungit New York Marathon. Daniel. Världen är liten och det är inte ofta man är helt ensam - ens i skogen.


5 kommentarer:

Daniel sa...

Världen är väldigt liten ibland ;)
Låter som du fick en riktigt mysig start på lördagen!
Trevlig helg på dig! Kram!

bureborn sa...

Kanske en ny löparkompis? Om du vill ha sällskap på fler lördagsmornar, förstås. Du kanske föredrar oplanerade gemensamma löppass?

LOPARJANNE sa...

Jag tänker inte jämföra din lördagsmorgon med min... Det räcker med att säga grattis till en bra start! ;)

anneliten sa...

Daniel, ja tänk vilken genomslagskraft radio kan ha.

Bureborn, jag fortsätter oplanerat - vi skildes rätt abrupt när hunden hittade annan hund att hälsa på.

Janne, vaknade du på fel sida alltså? Jag har alltid undrat över det där med fel och rätt sida - hur vet man vad som är vad liksom. Och är det sidan av kroppen eller sidan av sängen?

LOPARJANNE sa...

Helt rätt!
Tror att det är när man vaknar med ryggen mot sovrumsdörren. Teorin bygger på att man då inte bara måste kämpa för att kliva upp, man måste också vända sig för att lämna sovrummet...

Kanske inte ska doktorera i ämnet! :)