lördag 2 juni 2012

Från sidan

Vi får beröm från löparna. Över att vi orkar agera hejarklack i vind och regn. Men mest berömmer vi dem - för deras tuffhet i uppförsbacke, motvind, regn och en temperatur 15-20 grader under en normal Stockholm marathon-temp.

Vi har valt Gärdet, strax innan halvmarapassagen. Kanske borde vi placerat oss på ett mindre blåsigt ställe? Jag ägnar en stund åt att hålla upp 21-kilometerskylten som inte vill stå upp i vindbyarna. Det projektet gör mina vantar genomblöta. Lika blöta är skorna. Jag fryser. Min hejar-kompis fryser. Vi skriker oss hesa. Och väntar på att hejar-kompisens man ska passera så att vi får gå in och värma oss någonstans.

Jag ser en leende Snorkfröken. Två gånger till och med. Jag ser en koncentrerad och mycket stark löpningen&livet-Andréa. Jag ser en fokuserad 4.15-farthållare som inte tycks se eller höra mig. Jag gastar på Miranda. Alla andra jag vet springer idag missar jag. Inklusive 4.30-Staffan som nu verkligen borde byta namn på sin blogg. Under tre timmar - imponerande! Jag ser fram emot att läsa hans och många andras historier från händelsernas centrum i ett lopp som jag för första gången betraktat från sidan.

Nästa år vill jag inte stå vid sidan av. Vare sig det blåser och regnar eller är tryckande hett.

10 kommentarer:

Anna (Orka mera) sa...

Ni måste ha valt den kallaste heja-platsen! Gärdet var fruktansvärt, trodde på riktigt jag skulle frysa i hjäl just där! Det här var det värsta jag varit med om, men det måste varit nästan ännu värre vid sidan om!

Snorkkis sa...

Ja ni valde antagligen den värsta, men för oss löpare det bästa stället, för där hjälpte hejjandet otroligt. Roligt att se er och era glada miner, det lyfte! Och hatten av för att ni stod ute i kylan. Skulle jag aldrig ha gjort.

Håkan sa...

Vi löpare är tacksamma för att några hade tagit sig ut på gärdet och hejade, för just där var det vidrigt!

/Håkan
sprang min 2:a mara, den förra gick i +28 och nu rekord åt andra hållet

Lennart sa...

Nämen, vad tråkigt att jag inte såg dig, jag hörde ingenting.... Det måste ha varit vinden som susade i mina öron.

Jag tycker du var bra som hade tagit dig ut dit för där var det blåsigt och då blev det riktigt kallt. Hua mig...

Löpning & Livet sa...

Stort tack för ditt pepp!! Det var ''lite' slitigt där i motvindsstormen...

Lisa sa...

Oh ja, att stå vid sidan var inte helt behagligt idag. Men att springa var bog sju resor värre. Tänk eliten (och galna motionärer) som bara hade shorts och linne. Gärdet är blåsigt, södermälarstrand var det också men där har man nära till cafeer när vänner passerat:)
Bra kämpat idag du också, icke-sprunget till trots!

Ingmarie sa...

Så klart du står på startlinjen nästa år! Att stå jämte är må hända nyttigt men verkligen inte kul om man planerat kuta... Tycker dock de riktiga hjältarna är alla funktionärer utmed banan.

Staffan sa...

Jaså du stod där ute i blåsten, där var det mest fokus på att överleva motvinden på den rakan, jag sprang i alla fall till vänster där, med huvudet nedborrat i motvinden! Bra gjort att ta dig ut och heja i ruskvädret!!!

Petra sa...

Hjaltar var ni nog allihop igar - bade de som sprang och ni som hejade/supportade! Underbara berattelser!!

anneliten sa...

Anna, jag såg inte dig trots att jag letade kjoltyg!

Snorkkis, ibland kan det vara så galet att det blir kul! Så kändes det att stå där. Och vi fick som sagt mycket värme tillbaka från löpare.

Håkan, jag gissar att den första var 2007? Då var jag skadad, liksom i år. Lyckas pricka extremerna med skador :-) Men det var rätt varmt 2008 också. Och jag har gjort ett riktigt grisigt LL - typ samma väder som i Lördags. Minus blåsten.

Lennart, nej du pratade med någon. Jag tror verkligen du är en optimal farthållare. Byt till 3.15 så ska jag springa med dig. Så långt jag orkar.

Andréa, du körde verkligen ner huvudet under kepsskärmen - helt förståligt. Hoppas du inte blev rädd när jag jagade ifatt dig sådär...

Lisa, jag tror jag var liiite tuffare (dumdristigare) än du i lördags :-)

Ingmarie, håller med om funktionärerna - det kan inte ha varit kul. Vi gick ju hem lite efter 4.15-löparna passerat - vätskelangningen pågick ju ett par timmar till :-)

Staffan, nämen - fel sida! men jag tycker jag kollade på i princip alla.

Petra, det är till att längta efter svensk sommar antar jag :-)