lördag 23 juni 2012

Mot Lidingö

Jag börjar tro på en Lidingöloppsstart. Och kanske en målgång. Men jag tror jag ska revidera målsättningen lite. Under 2.30 känns inte rimligt. Jag siktar på silver istället. Det blir tufft nog efter hålfotseländesvåren.

Jag har en egen liten Lidingö-bana. Ett elljusspår i skogen. Två riktigt tuffa backar och däremellan oavbrutet kuperat. Totalt 2.6 km. Något år - just inför ett lidingölopp, sprang jag sju varv. Idag springer jag två. Det räcker.

Jag trippar på med korta steg uppför och försöker släppa på utför. Så där som man ska och som MarathonMia rekommenderar. I de brantaste utförslöporna känns det dock omöjligt att släppa bromsen. Om jag gjorde det skulle jag springa fortare än Bolt. Inbillar jag mig i alla fall. Prova vågar jag inte.

Jag är otränad och Garmin är inte nådig. Jag inser att jag i det perfekta löpvädret - 15 grader och nyregnat, är långsammare än jag vill kännas vid. Men det är väl klart att jag inte kan vara i mitt livs löpform - jag har ju knappt sprungit alls det senaste halvåret. Jag bestämmer mig för att känna mig nöjd. Jag känner mig nöjd. Ett riktigt skönt pass var det. Och jag börjar tro på en Lidingöloppsstart. Och en målgång.

7 kommentarer:

Lennart sa...

Du är snabbt tillbaka till din gamla form, och fornstora dar med alla stordåd som då var.

Sub 2:30 på Lidingöloppet tror jag att du fixar.

Västgötskan sa...

Att hålla tempo i kuperad terräng är inte lätt. Kör på! :-)

Och springa nedför utan broms är också skitsvårt. Inte många som vågar... (inbillar jag mig) ;-)

Anders sa...

Tack för en trevlig gårdagskväll. Hälsa Patrik.

Lisa sa...

Det ä gott om tid:) Lidingölopps-målet kommer du att klara! Ha inte för höga krav på tidsprestation bara, då finns ju risken att du blir skadad igen...

Unknown sa...

Gött att du känner dig nöjd något jag måste träna på.....

Peace love och Löparskor!

anneliten sa...

Lennart, jag vill också tro att 2.30 är möjligt. Men inte i år. Mål ska vara nåbara för att inte bli till blysänken.

Västgötskan, jag skulle vilja se den som vågar släppa bromsen helt nerför de backar jag pratar om! Nog för att jag är feg, men just här tror jag få, om någon, vågar.

Anders, tack själv!

Lisa, så klok.

Jesper, jag tränar på nöjdhet. Det är lite svårare än vanligt när man gör sämre tider än man brukar.

Daniel sa...

Jag tror också på en Lidingöloppsstart för dig! :)