söndag 1 juli 2012

Skoparken är väldigt gles nu

Hur gick det till? Plötsligt har jag bara ett par löparskor. Eller i alla fall bara ett par skor som jag springer i. Mina års-gamla Asics Kayano har trasig bakkappa och det brukar betyda skavsår. Dessutom känns Kayanon rätt outdated. Långt ifrån det lätta, marknära, barfotalika som är inne just nu. Så klumpskorna promenerar jag i. Icebugsen står bäst i garaget i väntan på annat väglag. Mina Saucony fastwitch vill jag ha rena och fina och bara använda inomhus. Återstår mina Newton. Dem har jag sprungit nästan varenda pass i under min återanpassning till löpningen.

Bilden är arrangerad. Skohyllan är normalt belamrad med otaliga par skor. Men få av dem är löparskor i bruk. I alla fall i bruk av av mig. Skorna next to Newton är inte mina utan dotterns. Jag har insett att Guru-Danne (kinesiologen) har rätt - mina fotleder mår inte bäst i skor med höga klackar.

Mina fötter och fotleder känns nog inte 100% bra, i alla fall inte när distanserna börjar likna långpass. Och jag tror det vore lämpligt att variera skorna lite. Känna efter om det är skillnad. Byta påfrestning lite. Att jag inte raskt marscherat till någon löparskoaffär - jag älskar att köpa skor av alla sorter, beror enbart på att jag ganska snart ska till ett billighetsland när det gäller running shoes - USA. Så tills dess (tre veckor till) får det bli enbart Newton. Utan ombyte.

6 kommentarer:

Löpning & Livet sa...

Kom in till mig så ska jag hjälpa dig att hitta nya kompisar! Kungsgatan 23 it is :)

Staffan sa...

Det är mpg bra att variera skorna för fötternas skulle fast varför vill du bara använda dina Fastwitch inomhus?

MarathonMia sa...

Funderade starkt på att ha högklackat idag baraföratt liksom. Men tog ett par lågskor.

Tusen tack för ovärderlig pepp Anneli!

Västgötskan sa...

Bara att shoppa. Man kan aldrig ha för många skor. Eller...? ;-)

Sara sa...

Hade du inte haft så små fötter hade du gärna fått adoptera ett par av mina skor - min mamma tittade in hos mig idag och bara skakade på hvudet när hon såg min skohylla....

anneliten sa...

Andréa, någon gång kommer jag - lovar. men förs US-shopping

Staffan, för att jag vill att de ska vara rena. Det vill gymmet också. Nu får jag visserligen inte gå till jobbgymmet längre, men där satt de mest hotfulla lappar :-)

Mia, det blev mindre pepp än jag vill - fotrallychatten funkade inte så värst. Nästa år cyklar jag till Linköping och möter dig.

Västgötskan, precis min devis - aldrig för många skor :-) Jag var förvånad när jag upptäckte att så många av mina löparskor blivit pensionerade.

Sara, jag hade gärna adopterat något av paren som kanske känner sig försummade :-)