onsdag 6 februari 2013

Inte tråkigt och tråkigt

Tisdag kväll på Cirkus: David Batra gör sin sista föreställning av "Det var ju tråkigt". Jag skrattar så där så att det gör ont i bröst och hals. Så där så att man knappt får luft. Så där så att man nästan får träningsvärk och är på vippen att logga tiden i jogg.se. Jag har inte tråkigt. Verkligen inte.

Tråkigt att det var sista chansen. Annars skulle jag varmt rekommendera.

Onsdag kväll hemma: TRX är ju SÅ trist tänker jag. Men bra. Det råkar hänga en i mitt vardagsrum och jag borde ge den en chans. Verkligen.

Jag plockar fram en app. Virtual trainer TRX. Jag tänker att jag kan prova mig igenom alla övningarna och välja ut några som jag sedan ska köra regelbundet. Hmm, vem försöker jag lura - jag tycker ju hemmaträning är megatråkigt. Nåja, jag sätter igång. Metodiskt i alfabetsordning. Atomic push up är först på listan. Shit vad jobbigt. Och effektivt. Armhävningar med fötterna i öglorna och med ett knäindrag mellan varje. Nummer två heter axelpress. Också det en slags armhävning, men i handstående med fötterna i ögglorna. What!? Hur ska man komma upp dit? Beats me. Jag hoppar över och går till nästa.

Jag betar mig igenom listan. Halvvägs (23 av 44) är jag ganska trött och bestämmer mig för att det är nog för idag. Några väldigt nyttiga och välbehövliga övningar har jag hittat. Som jag borde göra regelbundet. Men hur ska jag nu göra för att dessa ska kännas lite lite kul? Inte kul på samma sätt som en bra stand-up förstås, men tränings-kul. Tillräckligt o-tråkigt för att bli av.

2 kommentarer:

Lisa sa...

Hemmaträning är verkligen döden! Jag vet inte ritkigt varför, men jag har också så extremt svårt att hitta motivationen till det...

Kanske är stand-up DVD nåt att fundera på att ha i bakgrunden? Heheh. Men risken finns att jag skulle strunta i träningen ännu mer med en rolig Batra i bakgrunden!

anneliten sa...

Lisa, visst är det underligt det där med motivation så fort man är innanför hemmets väggar.