måndag 9 februari 2015

Modell typ samma

En modell är en modell. Eller borde åtminstone vara det. Det är inte utan irritation jag inser att mina sprillans nya icebugs pytho2 skaver på min fotknöl. Det gjorde inte de gamla. Trots att de har samma modell-beteckning och är i samma storlek. Jag tycker det borde vara förbjudet att ändra på en skomodell och fortfarande kalla den för samma namn. Så det så!

Rosa trotjänare (över 900 km enligt jogg-logg) med varenda dubb i behåll. Tyvärr en spricka i tyget (syns inte så bra på bilden, men i skarven mellan svart och rosa strax ovanför stortån finns en lång glipa). Nya blå i vad jag anser borde vara samma modell (de heter i alla fall samma) men som tycks ha något högre "skärning" och därmed skaver på min fotknöl.

3 kommentarer:

Anna (orka mera) sa...

Surt sånt! Och mina Anima har växt en decimeter på höjden mellan årgångarna. För att inte nämna Asics DS trainers som gjorde något fuffens i hälkappan för några år sedan så de inte gick att springa med... Såååå störigt!

Löpning & Livet sa...

Jag vet! Skaver lite på mig med. Tycker även att den gamla var mjukare och att de är konstiga i strl. Fick gå upp 1/2 strl för att inte gå emot med tårna, men nu är de ist väldigt stora. Men jaja, de gör sitt jobb.

anneliten sa...

Anna, en dm - det är mycket det :-) Minns mycket väl trainerns underliga bakkappa (anno 2011 eller så) som jag som tur är kände på mig att den inte skulle funka för mig redan i butiken. De har nog ändrat tillbaka, men jag hann byta favorit till Adidas Adizero - så kan det gå.

Andrea, jo de gamla har definitivt tunnare, mera följsamt tyg. Jag har dock samma storlek som tidigare och tycker att allt får plats (utom fotknölen).