tisdag 13 oktober 2015

Hur bli av med knölen?

Nädå. Han jag bor med är gullig och snäll... Knölen jag vill bli av med sitter på min hälsena. Den vill inte ge sig. Trots att jag springer väldigt lite.

Jag funderar på om det är något annat i min träning som håller knölen vid liv. Spinning borde väl inte...? Cirkelträningen med en hel del hopp och skutt på hårt golv? Kanske. Promenerandet i platta skor med hälsenor som förr i tiden för det mesta trippade runt i klackar? Njae. Jag har ju gått så ett bra tag. Också innan knölen dök upp. Men vad är det då? Springer gör jag ju som sagt väldigt lite. Någon gång i veckan bara. Och aldrig långt.

Jag hittar Sirpas "kom igång och spring - bli en skadefri löpare" på prehabbloggen. Hmm. Jag behöver lite ordning i min löpträning. Jag behöver bli av med min knöl. Två flugor (och förhoppningsvis en knöl) i en smäll. Jag bestämmer mig för att prova.

5 kommentarer:

Anna (orka mera) sa...

Jag hade knölar på hälsenorna i flera år. Stötvåg fyra behandlingar gjorde susen! Nu har jag hälsenor som en 23-åring :)

anneliten sa...

Anna, jag har stötvågat hälsenor (skitont gjorde det) på den tiden jag var en "riktig" löpare med mål och så. Nu känns det inte riktigt lika rimligt. Och det är inte alls lika illa heller - bara lite ont. Men det begränsar ju vad jag gör träningsmässigt förstås... Får fundera.

Ingmarie sa...

Förstår dock inte riktigt hur det där ska ta bort knölen? :-O

anneliten sa...

Ingmarie, att springa ännu mer försiktigt än jag gör nu kanske hjälper? Vila har jag ju provat (i och för sig med annan träning istället - kan någon av dessa vara boven?)

Ingmarie sa...

Men du springer ju redan "så lite" men kanske värt att prova. Finns även ett program i min bok. ;-)
Tror dock det är andra grejer som spelar in.