tisdag 1 februari 2011

Livet är olika

Jag tittar ut genom hotellfönstret. Där på bakgården bor en familj i ett skjul. De har ett par magra kor. Och tvätten hängande på en lina. De samlar pinnar i en hög för att göra upp eld. Troligen för att laga mat. Jag går ner till hotellets löpband. Vill hinna springa en kortis innan middagen är serverad. Livet är olika.

Bild tagen genom hotellfönster. Jag står på åttonde våningen i en blankputsad vit stenbyggnad. På bakgården bor några andra människor.

Efter middagen går en av mina kollegor och jag ut en stund. Det är inte lätt att gå omkring här. Bilar, vespor och Rikshas överallt. Inga trottoarer. Bråte ivägen. Vi ser något slags hälsocenter. Nyfikna går vi in. I sunkiga lokaler lyfter killar skrot. Bara killar. De tittar roat på oss. Ägaren berättar att på fredag morgon är det yoga - då är vi välkomna dit. Gratis till och med. Vi får väl se om vi vågar. Jag tänker att den där skitiga gröna heltäckningsmattan vill jag nog inte ligga på. Sen tänker jag att livet är olika. Och att jag är bortskämd.

Straxt utanför hotellet dyker en tiggarkvinna upp, med ett barn på höften. Jag har en banan i handen. Den får hon. Livet är olika.

8 kommentarer:

Löpning & Livet sa...

Usch.. jag mår så dåligt när jag tänker på hur mycket orättvisa det finns i världen.. Och med ens känns ens egna bekymmer så små och obetydliga.

Unknown sa...

Livet är olika passa på att njuta här och nu. Var givmild i handling och tanke. Det försöker jag leva efter varje dag så gott det går.

Peace Love och Löparskor!

K sa...

Ja vad futtigt allt blev plötsligt. Varför hetsade jag upp mig så på jobbet idag? Bortskämd var ordet sa Bull..

Patric sa...

Mycket bra inlägg!

"What have I done to deserve this" (Dusty Springfield)

Ingmarie sa...

det där ger perspektiv. jag tycker ni ska våga yogan! Ta med en extra handduk om det känns allt för läskigt. Ni kan ju dessutom duscha sen...

Petra sa...

Vilket fint inlagg! Ja, livet ar onekligen olika!! Idag harjar en cyklon runt i norra Australien - den kommer formodligen att odelagga ett helt samhalle (Port Douglas som jag f.o. besokte over jul). Forrutom att livet kan se olika ut ifran en utgangspunkt sa ar det ocksa ratt laskigt att tanka att en livssituation kan forandras sa snabbt. Livet ar skort!

Erik sa...

Det tål att upprepas; du skriver väldigt bra!

anneliten sa...

Andréa, det blir så tydligt när man är här att vissa är så otroligt fattiga. I Sverige tycker vi har ett skyddsnär ändå bor människor på gatan.

Jesper, givmild i handling och tanke - den är fin!

K, att andra har det besvärligt betyder inte att man inte får tycka synd om sig själv - också.

P, PUSS!

Ingmarie, jag valde sovmorgon efter en jobbig natt med magkramper.

Petra, superhemskt när livet "förstörs" över en natt - för det är nog så det känns. Säkert en helt annorlunda känsla än att alltid vara fattig.

Erik, tack!