lördag 19 februari 2011

Muskelminne

Sofie, min favoritinstruktör alla kategorier, rycker in som vikarie på lördagmorgonens pump. Lycka!

Sofie pratar om muskelminne. Om att kroppen vänjer sig vid en viss belastning och om vikten av att utmana. Lägga på eller ta av lite vikt. Lägga på för att bli starkare, ta av för att fokusera på, och förbättra, tekniken.

Så här i sluttampen, strax innan releasen av nästa Body Pump version, får instruktörerna byta ut en och annan låt mot någon äldre. Annars är ju själva Les Mills-konceptet att passen ska vara identiska överallt. Den tillfälliga friheten utnyttjar Sofie till fullo. Allt för att utmana vårt muskelminne. Och visst blir musklerna lite chockade. Men min kropp minns själva "koreografin" klockrent och blandar singlar, tvåor och treor till rätt mix. Musiken styr min kropp och hjärnan kopplar in autopiloten.

Väl hemma igen drar jag löpartightens utanpå mina lätt svettiga träningskläder. Tränare Nilsson har pepprat mitt veckoprogram med stegringslopp och jag har hoppat över varenda ett. Skärpning! Här gäller det att skapa ett muskelminne. Ett gott minne av ett löpsteg. Automatisering av korrekta rörelser. Kruxet är att få dem korrekta till att börja med...

3 kommentarer:

Unknown sa...

Låter som en god början på en lördag hoppas den 'fortlöper' på samma underbara vis =)

Peace Love och Löparskor!

Ingmarie sa...

Nej "problemet" är att du inte gör dem alls...;-)

anneliten sa...

Jesper, dagen fortsatte lite blandat. och avslutades med ett glas vin i soffan framför en mkt bra film - Precious.

Ingmarie, mm så är det nog... men nu gjorde jag 8 st, trots back- och pump-trötta ben :-)