torsdag 17 februari 2011

Yoga passar kanske bra på morgonen?

Vaike kör yogakurser varje termin. På mitt jobb-gym. En för nybörjare och en fortsättningsklass. Efter ett par-tre terminer börjar fortsättarna bli rätt många. Och gymmets träningssalar är statiskt begränsande. Det löser flexibla Vaike. Ett extra pass skapas. Ett morgonpass. 07.00 på morgonen är konkurrensen om träningsutrymmet mindre.

Vi som går fortsättningskursen behöver inte ens välja mellan tillfällena. Helt ostatiskt får vi gå vilken gång vi har lust med. Variera oss mellan veckorna om vi vill. Eller gå flera gånger om vi råkat missa någon annan vecka. Yoga-Vaikes inställning är lika flexibel som hennes kropp. En yoga-själ som sträcker ut sig för att nå alla sina adepter. En yogasjäl som vill oss väl genom att lära oss så mycket det bara går.

Min kropp är stel. Men jag är flexibel nog att testa morgonyoga. Efteråt vill mitt sinne inte riktigt lämna bubblan av lugn som skapats. Jag tänker att morgonyoga kanske är negativt för min effektivitet... Sedan tänker jag om. Jag ska inte låta stressen gripa tag i mig nu. Hela dagen blir ovanligt harmonisk. Och jag får ganska mycket gjort.

Yoga passar nog bra på morgonen.

2 kommentarer:

Sara sa...

Vilken bra lärare du har!
Jag startar varje morgon med 30 min på yogamattan - det tycker jag är härligt, och sätter ribban för resten av dagen :)

Petra sa...

Du far det att lata sa harligt!!