onsdag 25 maj 2011

Fart under sulorna

Så här på sluttampen inför maran bör det mest vara vila som gäller. Och kroppslig och mental laddning. Den mentala laddningen går sisådär för mig.

Jag jobbar på ett ställe där livet är upp och ner just nu. Alltså tänker jag inte så mycket på maran. Jag tänker på annat. Jag sover lite för lite. Det senare är förstås inte bra.

Att inte tänka så mycket på själva loppet - det vet jag inte om det är bra eller dåligt. Nervositeten, den som brukar finnas där i veckor inför maran, är jag glad att slippa nästan helt. Den får liksom inte plats. Vad det betyder för laddningen och för prestationen på dagen M - det vet jag inte riktigt.

Träningsmässigt är det sparsmakat så här i mara-veckan. Ett par pass bara. Varav ett med fart under sulorna. Det passet gjorde jag idag. Fem femhundringar i 3.45-3.50 fart på en lätt kuperad grusväg - precis samma sträcka och samma fart som förra året. Snabbare har jag alltså inte blivit. Uthålligare? Jag hoppas på det.

8 kommentarer:

Anna (Orka mera) sa...

Oj, du är snabb som blixten ju! Körde 6 x 400 idag men inte i närheten av dina tider. Jag får hoppas på uthållighet istället! Nervöst nu ju...

Löpning & Livet sa...

Det är ju kanske inte så bra med för lite sömn, men att inte hinna tänka så mycket maratankar är nog bara positivt.

jona sa...

hej finaste fina, är det dig man ser skymta i Ingmaries nya fina löparbok :o)

Lycka till Lördag - feel the force som man säger i branchen

Erik sa...

Förstår att dina tankar varit en del på arbetet. Ser fram emot lördagen och att stå vid början av Västerbron och heja på dig! Ser också fram emot att få tillfälle att samtala live och inte bara via kommentarer på respektive blogg. Allt gott!

Ingmarie sa...

Jag vädrar stordåd!Lite sömn bara så... :-)

K sa...

Avundas dig inte men just nu önskar jag att det var upp och ner där jag är. Det är i alla fall tydligare än karusell, bergochdalbana och slänggunga på en gång och dessutom ingen som styr något av det....
Lunch nästa vecka är det möjligt måndag eller onsdag??

Daniel sa...

Stort lycka till på lördag nu ifall jag skulle missa säga det!
Jag tror du blivit bra mycket uthålligare sedan förra året. Det kommer gå kanon!!!

anneliten sa...

Anna, jag är inte alls nervös i år. Gjorde mitt lopp förra året. Tror inte att jag någonsin slår det. Mentalt är jag helt fel alltså...

Andréa, det har faktiskt varit skönt att slippa nervositeten och det där före och efter-tänket som jag hade förra året.

Jona, feel the force - så ska jag tänka! Tack!

Erik, ni kommer väl snart till vår ovårdade trädgård - eller?

Ingmarie, nä ingen press i år...

K, vill du ha mitt CV så har jag det uppdaterat och fräscht...

Daniel, jag tror jag är samma lika, men det duger det med.