söndag 15 maj 2011

Många kilometrar - för att vara jag

Jag tror nog min träningsmängd är rätt modest i jämförelse med de flesta maraton-rävar. Men denna vecka noterar jag rekord - många kilometer har jag samlat. För att vara jag.

Jag loggar min träning i ett hemmasnickrat excel-blad och ibland roar jag mig med att vrida och vända och jämföra. Förra året låg mitt veckosnitt under marahalvåret på 42 km. En mara per vecka - fast uppdelad förstås. I år har jag avverkat 44 km/vecka. Jag har ingen vidare aning om vad andra gör egentligen, men jag gissar att jag inte imponerar på någon med mitt vecko-snitt.

De flesta veckor får jag till fyra löppass. Ytters sällan fler än så. Ganska ofta färre. Till det något styrkepass och den underbara yogan.

När jag summerar denna vecka inser jag att jag faktiskt slagit rekord i mängd - 67 km drygt, fördelade på fyra pass, varav två kvalitet. Då har jag ändå skippat en halvmil ur tränare Nilssons program. Jag har en benägenhet att göra så - inte riktigt "lyda" fullt ut.

Mängdrekordet firar jag med att vila imorgon.

11 kommentarer:

Morgan sa...

Du imponerar på mig.

Patric sa...

Och mig! :)

Anonym sa...

Och på mig!

Ditt förra inlägg var väldigt tänkvärt och bra. Intressant att se saker och ting från nya perspektiv.

Anonym sa...

På mig med!
67 kilometer är en riktigt vacker samling på en vecka. Allra helst om man låter bli att jämföra sig med en viss tränare... :-)

Ingmarie sa...

Och MIG med! I mina ögon är du helt enastående!

Löpning & Livet sa...

Men det fina är ju att det inte (nödvändigtvis iaf) är den som tränar mest som blir bäst, utan den som tränar smartast! Och du tränar uppenbarligen smart :)

Lennart sa...

Jag imponeras av dig!
Du kommer att klara 200 minuter den 28:e! Sen vet jag också att du är fruktansvärt snabb på 200ingar :-).

MVH

Staffan sa...

Och på mig, både med +40km/v och med att få in fyra pass i veckan. Förresten var mitt snitt förra året innan maran exakt 40 km/v och det gick ju i alla fall hyffsat!

LOPARJANNE sa...

Klart att du imponerar... Som snitt är det ju riktigt bra!

anneliten sa...

Men ååå! Det var ju inte meningen att gapa efter massor av smicker heller... Men tack i alla fall. Det skulle aldrig falla mig in att jämföra mig med Nilssonskan - hon är i en klass för sig ju! Och det är föresten hon som är smart när det gäller min träning - inte jag. Vissa, som Staffan, har en naturlig talang, andra bör träna ordentligt och inte smita lika mycket som jag.

Staffan sa...

Åh, naturlig talang, man tackar. Ja, inte sträcker sig talangen till orientering i alla fall, se bloggen...