söndag 17 juni 2012

Drag under galoscherna

Om man rör sig runt Norrmalmstorg och Stureplan i Stockholm (säkert i andra hippa bankkvarter också) ser man dem - galoscherna. I glada färger på unga hungriga business men. Kanske på unga hungriga business-kvinnor också - jag vet att de finns i varianter för högklackat, har bara inte sett dem in real life än. Galoscher är moderna. Lite kul. Och bra förstås. Att vara rädd om sina dyra skor är att motverka slit och släng.

Löpning ska ju vara en relativt pryl-fri sport. I teorin räcker det med ett par bra skor. Men vi lever i en marknadsekonomi. Det är inne med löpning. Alltså hittar entreprenörerna på prylar vi löpare behöver. Och vi köper. Jag tänker att någon borde hitta på galoscher. För löpare.

Om mina löpvägar ska fortsätta vara floder kan jag behöva galoscher nämligen. Mina skor är visserligen tvättbara, men hur kul är det att tvätta skor och hur kul är det att springa med blöta skor? Nu säger väl någon Goretex. Javisst, men med smart marknadsföring kan man kanske sälja galoscher. Att fästa i vätskebältet och ta av och på vid behov. För dem som ibland, liksom jag, träffar på stigar som förvandlats till översvämmade floder.

"Drag under galoscherna" far genom mitt huvud som en lämplig slogan. Sedan minns jag. Den är ju tagen. Det var ju Ny demokrati. Ian och Bert. Hmm. Galoschidén är kanske inte så bra i alla fall. När jag tänker efter. Det blir nog väldigt tätt. Eller lite jobbigt att ta av och på.

Dagens löprunda. Efter regnet. Vid den här passagen (och några till) hade jag velat ha galoscher.

10 kommentarer:

Lennart sa...

Jag hade haft användning av såna där galoscher idag på mitt pass. Det var väldigt geggigt och vått, men det vara bara att köra så det rykte.

Ingmarie sa...

Jag har väldigt bra grejer att stoppa i blöta skor. Formade som fötter men gjorda av halm eller något liknande. De torkar på ett tjillenix. Vanligt tidningspapper duger också bra. Energisnålt också. :-)

Lisa sa...

Hmm. Sitter här och funderar på hur en galosch egentligen ser ut. Är det någon sorts låg gummistövel? Tror minsann jag får googla...

Snorkkis sa...

Hihi, galoscher används även på Kungsholmen i mina kvarter. Och skoputsmaskin används också villt. Idag skulle galoscher ha varit bra, kanske det skulle bli bättre drag då.

Västgötskan sa...

Oj, stig eller bäck...? Hihi! :-)

anneliten sa...

Lennart, som sagt - jag tror verkligen det rök om dig med det passet du beskrev.

Ingmarie, men om man inte vill vara blöt under tiden då?

Men Lisa! Jag som trodde du var hip. Att du inte är tillräckligt gammal för att ha upplevt den förra galosch-vågen förstår jag, för det är inte ens jag.

Snorkkis, har du kanske ett par till ett par pumps :-) Så att jag kan få se IRL.

Västgötskan, 360 dagar om året en stig. Någon gång ibland en fors. Var faktiskt värre än jag lyckades fånga på bild.

Ingmarie sa...

Då får man välja annan väg! :-)

anneliten sa...

Ingmarie, jag erkänner att jag valde en annan väg just vid den floden.

Snorkkis sa...

Nix. Rör mig mest i springskor utomhus så de har inte behövts :)

camilla sa...

I mina löparkretsar klafsar vi gladeligen rätt ner i varenda lerpöl vi hittar. Och de är många nu, i ett regnigt juni. Igår tog det 20 min att duscha skorna rena. Tur att jag har många par, så att ett av dem alltid kan vara torra.