tisdag 2 juni 2015

Adidas-tjej

Eller Adidas-tant är kanske en bättre beskrivning när det bara är någon vecka kvar till den där 50-årsdagen...

Kan det vara så att det var mina fötter Herr Dassler tänkte på när han grundade Adidas? Troligen inte eftersom jag inte på långa vägar var född då. Ålders-nojjan till trots.

Hur som helst - Adidas skor passar allt som oftast mina fötter. Så är det bara. Bland rea-skorna på Länna sport hittar jag ett par knallrosa Adizero Adios Boost. Boost... Det har jag länge varit nyfiken på. Det låter bra. Det låter väl som något jag behöver? Jag slår till.Det här var för några veckor sedan och jag har hunnit prova. Ja, jag sa ju det - Adidas passar mig. Jag gillar dem verkligen. Men det där med Boost vet jag inte om jag känner så mycket av. Kanske för att löpningen är mer av lufs än av spänstiga steg just nu? Att de är snygga är i och för sig en boost i sig. Men det är nog inte riktigt det som Adidas menar med "boost".

5 kommentarer:

Anna (Orka mera) sa...

Älskar Adios! Lätt de bästa skorna! Tillsammans med Brooks pure connect då! Men adidasen känns snabbare 😀

Staffan sa...

Hypen kring framförallt första version av Adios (utan Boost) är ju nästan av religiösa proportioner. Det är en fin sko men så speciell tycker jag inte den är. Jag har det något tyngre syskonet Boston Boost och det är en trevlig och löpglad sko MEN jag tycker Adidas (som för övrigt passar mina fötter också) gjort ett kardinalfel som i princip placerat allt Boostmaterial i hälen och nästan ingenting i framfoten. I kombination med det höga dropet gör det att skon uppmuntrar till hällandning.För mig som landar mitt på foten känns skon ganska ordinär, sätter jag i hälen (vilket jag varken vill eller gör) så känner jag klart av Boost-materialet. En jämnare fördelning av mellansulan över hela skons längd och skon hade fått högre poäng. Nu föredrar jag Salming Distance istället som har lägre drop och roligare känsla.

anneliten sa...

Anna, vi har samma fötter (löpstilen vågar jag inte jämföra just nu :-)) - jag gillar också brooks connect, och för länge sedan Asics DS trainers :-)

Staffan, nu blir jag förvirrad... Jag tro mina skor har 0 drop (http://www.runnersworld.com/shoe/adidas-adizero-adios-boost-2-womens). Är det så att Boost bara sitter i hälen så förstår jag varför jag inte märker det. För jag sätter inte heller i hälarna. I alla fall inte först.

Staffan sa...

Hej igen, Nej, Adidas är konservativa vad gäller detta med drop och har behållt ett ganska högt drop i sina modeller, även de lättare tävlingsskorna.
Det är fel på sidan, dropet är skillnaden mellan dessa som finns nämnda, dvs
Profile (Heel): 25.3 mm
Profile (Forefoot): 16.2 mm

dvs 9,1 mm och Adidas brukar ha mellan 9-11 mm ungefär. Nu har jag inte provat Adios med Boost som sagt men många gillar den ju. Den är tunnare generellt än storasyskonet Boston som väger lite mer och har lite mer dämpning. Förmodligen sitter det lite Boost-material hela vägen fram men på Boston tycker jag nästan att mellansulan känns som en, visserligen mjuk, klack.

anneliten sa...

Tack Staffan för klargörandet. För jag inser ju att skon inte alls är helt platt. Jag har haft Boston förut. Och en sko som heter Adidas marathon som jag älskade men aldrig sett i Sverige. Har varit lite nyfiken på Salming och stod faktiskt och höll i en sådan (också på rea). Men det blev Adios. Och jag är i alla fall nöjd :-)