måndag 29 mars 2010

En fulländad plog?

Jag kämpar på med min kurs i yoga. Varje måndag. Tio gånger har gått, sex gånger återstår. Märker inte av några stora framsteg. Ska jag hinna hitta yogan?

"Ha tålamod - det tar tid att komma in i och uppskatta yogan", råder omgivningen. Det är inte så att jag inte uppskattar - det känns skönt. Men jag har tvivlat på att det gör något särskilt med min kropp. Tills idag. Plötsligt når jag nya ställen i positionerna. Jag nuddar tårna i golvet bakom huvudet i "plogen". Jag tror i alla fall att övningen heter plogen. Yoga-Vaike är estländska och det låter som hon säger "pluggen". Men jag tänker mer på en plog när jag ligger där dubbelvikt.

Mycket mystiskt att vigheten (nåja allt är relativt) kom idag. En dag när kroppen kändes extra stel efter helgens träning.

2 kommentarer:

Pernilla Hult sa...

Yoga är bra! Tufft av Dig av att gå kurs! Själv stretar jag på i vardagsrummet och kommer inte våga mig till någon kurs än på väldigt länge ;)

anneliten sa...

Pernilla, gå på kurs tycker jag. Kan jag så kan du och man går ju dit för att lära sig. Vaike är visserligen en av de underbaraste människor jag träffat, men jag är säker på att det finns fler "Vaikor".