måndag 14 oktober 2013

Den lilla världen

Jag checkar in på hjärtavdelningen. Det sätts så kallade infarter i mina vener. Några prover tas. Läkaren kommer in för att förklara ingreppet som väntar mig. Hon ser lika förvånad ut som jag känner mig. Världen är liten... Det är I.

I bor två hus bort från mitt. Visst visste jag att hon är läkare. Jag visste nog till och med att hon är hjärtspecialist när jag tänker efter. Men vi känner inte varandra mer än på byta-några-ord-nivå. Nu ska hon in i mitt hjärta och knipsa några vävnadsprover. Och jag känner mig ganska trygg med det.

Efteråt. "Nä, jag vill egentligen inte att du tränar nu" säger I. "I alla fall inte löpning. I alla fall inte innan vi har svaret på biopsierna". Attans! I bor ju utmed min löpväg. I tränar liksom jag på Huddingehallens gym. Risken att bli ertappad är rätt stor. För världen är liten.

4 kommentarer:

Staffan sa...

I kanske till och med är en bloggläsare :-)

Snorkkis sa...

Man kan behöva någon som övervakar en ibland. Eller som man själv tror övervakar en - för det kanske bara är en själv som känner så?

Lisa sa...

Meeen, i västertorpshallen är hon inte ;)...

anneliten sa...

Staffan, det tvivlar jag på. Då hade hon väl inte blivit så förvånad när jag dök upp ;-)

Snorkkis, vissa delar av hennes övervakning vill jag absolut ha - hon känns verkligen kompetent att hantera den problematik jag har. Vare sig det är vanlig myokardit eller det läskigare S.

Lisa, nä precis - see you there!