lördag 26 oktober 2013

Garmin sviker

Min nya doktor vill egentligen inte att jag tränar alls. Men hon kan någonstans förstå att jag måste få röra på mig. Hon sänker Dr. Bengtssons pulsgräns med 40 (!) slag. Max 120 tycker hon. Det hjälper inte att jag förklarar att jag har rätt hög arbetspuls. Att mitt normala spann för mycket långsam löpning är 150-160 bpm. Hon står ändå fast vid 120.

Först tänker jag att jag lika gärna kan skippa träningen. Om det ska vara så. Sedan tänker jag att jag väl i alla fall kan testa. Se vad 120 som gräns betyder. Body pump tänker jag. Det är ju inte så pulshöjande. Jag laddar min Garmin. Och sätter klockan på armen.

Väl i pump-salen ska jag bara trycka bort GPS-funktionen och starta pulsmätningen. "Är du säker på att du vill ta bort alla personliga inställningar" står det tvärs över skärmen... Innan jag ens hinner förstå hur jag ska trycka för att inte radera mig själv blir skärmen blank. Inget liv i klockan what so ever. Shit!

Nåja. Jag får mäta pulsen mot sekundvisaren på väggklockan. För vända hem bara för att Garmin sviker - det vill jag inte.

5 kommentarer:

Snorkkis sa...

Det är verkligen frustrerande när tekniken sviker när man ska träna. Använder ju väldigt sällan pulsmätare eller gps men ofta när jag ska ha klockan får jag irriterat stå och vänta på mottagning.

Gissar att du ändå har rätt bra koll på hur mycket du kan anstränga dig för att hålla dig under 120, och gränsen är väl inte superstrikt? Låter lite likt Hulken...

Anonym sa...

Frustrerande när inte teknik fungerar som den ska! :-(

Men du skojar när du skrev att Body Pump INTE är pulshöjande va...? ;-))

Kram M

Ingmarie sa...

Vilken skitstövel den där Garmin är. ;-)
Men funkar inte pulsvisningen ändå trots att du raderat din personliga data?

anneliten sa...

Snorkkis, i mitt vanliga löparliv - när hjärtat beter sig som det ska, så använder jag garmin ofta (vill mäta sräcka och tid) men väldigt sällan pulsfunktionen. Håller med om att det är irriterande att vänta på satelliter.

Rund, nej jag skojar inte. Lite pulshöjande är squats, rygg och utfallslåtarna, men inte så att jag börjar flåsa direkt. Har aldrig testat pulsen, det var ju det jag skulle göra :-)

Ingmarie, hela klockan dog. Helt blank. Nu är den dock igång igen - efter omladdning hemma. Tror den är glapp på något sätt.

Ingmarie sa...

Aha! Trodde det "bara" var själva pulslarmet.Men "bra" (?) att den funkar igen.