fredag 25 december 2009

Som en Vint(er)-hund

Det bästa på hela julbordet är Brysselkålen. Kokt i buljong. Och hembakat knäcke med goda ostar. Mammas gräddiga rödbetssallad. Annars är jag inte så förtjust i julmat och återfaller utan att jag tänker på det i mina gamla vegetariantakter. Jag var rätt ensam om att ta av salladen...

Knäck är vegetariskt. I vår familj är vi alla lite lätt övermätta när kvällen kommer. Ändå fortsätter småsmaskandet på julgodis, glögg, ost & kex, nötter. Jag mår inget vidare av det, ändå går det inte att stoppa i tid - underligt.

Jag har lovat intervaller och intervaller ska det bli. Inprogrammerade på min Garmin är åtta stycken 2-minuters med en minut joggvila mellan. Vilket lyft att få hjälp att hålla reda på intervallerna utan att behöva titta på klockan. Min gamla Polar var en god träningskamrat år ut och år in, men inte fullt så hjälpsam som Mr Speedy Gonzales alias Garmin Forerunner 405CX.

Hesslan och Biggles, bild lånad från svägerskan blogg (om hundar och lydnadsträning)

Efter passet bär det av till svägerska med hundar. I de hundarna, en Australian Kelpie och en Border Collie bor det sann löpglädje - de springer vansinnigt fort (naturlig intervallträning) närhelst de får chansen. Det får de ofta. Deras matte vet vad de mår bra av. Tänk om fler hundar kunde ha det så bra.

5 kommentarer:

Ingmarie sa...

Och tänk om fler människor kunde få uppleva den där sanna löparglädjen... Önskar dig och familjen en god fortsättning! Snart ses vi! :-D (Om inte magviruset är av den envisa varianten...)

Petra sa...

Haha - känner igen det där med småsmaskandet som man av någon underlig anledning inte kan stoppa :)

Snorkkis sa...

Hoppas du hade ett bra intervallpass! Ha en bra fortsättning på julen!

Miranda sa...

Lycka till med intervallerna :)

anneliten sa...

Ingmarie, jag vill att du snabbt blir bra, både av egoistiska skäl (träff på tisdag) och för att jag vill att du ska må BRA!

Petra, visst är det underligt. Jag lär mig aldrig, trots att jag vet hur jag mår.

Snorkkis, det blev ett underbart pass trots vädrets makter.

Miranda, kul att du hittat httat min blogg, och att jag nu hittat din...