torsdag 22 september 2011

Godis är godis, hur burken än ser ut

Hälsokosttanten tittar konstigt på mig när jag frågar efter rödbetsjuice. Har hon inte läst artikeln om oorganiska nitraters positiva effekter på löpares prestation? Nåja, vi är i Huddinge. Nyaste nytt finns inte alltid här. Jag går in på Coop och köper en påse ruccola istället. Rödbetor (färska) har de inga.

Chokladdoppad mjuk lakrits. Fantastiskt gott!

Efter maten, toppad med en rejäl näve pepprig ruccola, söker sig fingrarna ner i lakritsburken. Utseendemässigt ser burken ut som om den innehåller något nyttigt tänker jag.

För att döva mitt samvete över godisfrossandet goooglar jag runt lite på medline. Letar vetenskapligt stöd. Visst har lakrits en del farmakologiska effekter, men inget jag lyckas översätta till något positivt inför lördagens backövningar. Möjligen kan en och annan salt fisk vara bra efter loppet. Jag återgår till ruccolan. Men egentligen vill jag ju ha mer lakrits.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vetenskap i all ära, men allt är ju inte utforskat ännu. Studien har helt enkelt inte gjorts, eftersom ingen ställt rätt fråga. Lakrits MÅSTE ha positivt effekter på löparprestationer! Jag får så svårt att motivera den där påsen med djungelvrål annars...

Anna (Orka mera) sa...

Men lakrits är ju inte ens gott.... Undrar om det gjorts någon undersökning på kanelbullar coh löpning med fördelaktigt resultat??? :)

Lisa sa...

Haha, vad jag kanner item mig. Innan lopp valjer jag alltid exotic snacks framfor karamellkungen... Men vad hjalper det nar notter, lakrits och jordgubbar ar tackta med tjocka lager av vit och mork choklad? Gott ar det I alla fall:)