fredag 23 september 2011

Rör inte min rumpa! Och andra förberedelser

Alla tycks ha sina förberedelseriter. Jag har några.

En rit är avhållsamheten från kaffe. Jag dricker den sista kaffeslurken vid morgonfikat dagen före lopp. Sedan blir det abstinens fram till målgång. Det brukar leda till lite lätt huvudvärk på tävlingsdagen, men en betydligt lugnare mage. Och det är maglugnet jag vill åt.

Jag dricker ingen Vitargo. Ingen sportdryck. Jag ägnar mig inte åt kolhydratladdning, i alla fall inte mer än vanligt. Jag hade tänkt satsa på rödbetsjuice i år, men kom på det för sent och fick inte tag i någon här i förorten. Äsch. Det får gå ändå.

Min vanliga laddarmat är pasta med piri-piri-räkor. Det fick det bli ikväll. Och ett glas Valpolicella, men bara ett.

På förmiddagen var jag i valet och kvalet om jag skulle ta fredagsmassage eller inte. Massör Sofia besöker oss på jobbet varannan fredag och jag brukar boka in henne om jag hinner. Främst för bearbetning av min löp-knöliga rumpa. Men samtidigt minns jag att tränare Nilsson har förklarat att genom-masserade löparmuskler inte presterar lika bra. Att det blir lite som träningsvärk. Massage passar liksom bättre efter än före. Jag bestämde mig i alla fall, klev in och sa med bestämd röst "Sofia, idag rör du inte min rumpa!". Axlar, rygg och armar fick sig en välbehövlig omgång istället.

1 kommentar:

LOPARJANNE sa...

Lycka till i morgon! Hoppas att massagen var bra inför Lidingöloppet!