onsdag 31 oktober 2012

Komma i jeansen

Jag är seriell på Storytel. Man kan ju liksom lyssna hur mycket som helst när man ändå har betalat. Plötsligt, och av någon outgrundlig anledning, befinner jag mig mitt i Katrin Zytomierskas LCHF-bok. Inte för att jag någonsin kommer att anamma LCHF. Lika lite som jag kommer att leva på enbart grapefruit. Jag tror inte på extremer. Jag tror på måttlighet och lite av varje.

Kanske är det måttligheten som inte varit så måttlig? Kanske är det avsaknaden av långpass under större delen av 2012? Kanske är det minskad ämnesomsättning? Det har man ju hört att kvinnor 40+ kan drabbas av. Och jag är nog 40++ nu antar jag. Hursomhelst har något kilo eller två lagt sig som vadd runt midjan.

Jag tycker Katrins bok känns falsk. Jag har svårt att tro att hon har vägt 89 kg och tappat 35. Jag har svårt att tro att hon aldrig, inte en enda gång, föll för någon frestelse. Alltihop känns som ett mediafalsarium, ett sådant som jag blivit så fascinerad av på sistone. Hon är lite som trollen i boken "Buzz". Tror jag. Utsänd av kronägg och sveriges köttproducenter. Eller den där LCHF-shoppen på nätet som hon nämner ganska många gånger.

Hur det än är tänker jag att jag ska hämta inspiration från Katrin på en punkt. Jag ska använda ett par gamla jeans som måttstock. Jag letar fram ett par älsklingar från Acne som nu är 2-3 kilo från bekvämlighet. Dem ska jag i. Till jul hoppas jag. Hur? Det vet jag inte riktigt. Måttfullhet kanske. Det blir definitivt inte med LCHF i alla fall.


6 kommentarer:

fitnesscoachen sa...

Fast hon vägde väl 89 när hon vad höggravid? Det är ju lite orättvist att jämföra med en vanlig viktnedgång. :)

Jag önskar lycka till med trivselkilona iaf och tror du klarar det minst lika bra utan LCHF!

anneliten sa...

Fitnesscoachen, nej i boken påstår hon att hon vägde 89 efter att hon fött, men man får liksom inte riktigt veta när. Om det var typ dagen efter när livmodern fortfarande är stor och brösten fulla av mjölk, eller senare. Jag googlade lite efter bilder, och bilder på henne i bikini när hon är höggravid finns. Hon är inte tjock på andra ställen än hon ska då. Så som sagt, jag tror storyn är uppdiktad, men hon är rätt rolig och uppfriskande med sin raka stil.

Berit sa...

Ja nog är din "diet" den bästa i längden men en kickstart av något slag kan alla behöva om de ska förlora mycket i vikt. Men håller med dig lite lurt är det nog.

bureborn sa...

Men ett så fiffigt knep - jämföra nyförlöst-vikt med ett-år-senare-vikt. Typ. Luktar mediafalsarium lång väg. Kanske har hon till och med lyckats lura sig själv.

Röstar för din måttfullhet anyday!

Inte nog med att man har lättare att gå upp i vikt när man blir äldre, fettet flyttar sig dessutom. Och tycks ha en förkärlek för att placera sig i midjehöjd. I alla fall på mig. Och så tyngdlagen på det...

Unknown sa...

Använder ett slitet citat av en av våra främsta forskare på överviktigt, 'allt går att äta men inte hela tiden'

Peace Love och Löparksor!

anneliten sa...

Berit, ska man förlora mycket i vikt går det nog väldigt lätt i början, med eller utan kickstart. Det är de där trivselkilona (varför de nu heter så - jag trivs inte med dem) som är svårast att få bukt med.

Bureborn, ja omfördelat - helt klart ;-)

Jesper, slitet men sant. Antar att det är Rössner du menar. Han har också gjort sig en del pengar... precis som Katrin, men Rössner med mer seriös bas förstås.