måndag 7 december 2009

Mot tant-eliten

Nej, jag siktar inte på att vinna maraton, bara delta... Men det är ändå lite kul att se hur vinnartiderna såg ut i de olika damklasserna 2009. Se efter hur många år jag måste vänta innan jag vinner, förutsatt att jag inte blir långsammare med åren förstås :-)

Vann gjorde ju Isabellah Andersson på 2.33.52. men hon har ju inte ens fyllt 30! Hmm, hon födde visst barn där straxt innan... K40, som jag listades i (för tävlade gjorde jag ju inte...), vanns på 3.09.17. Jag var 32:a bara en dryg ½-timme efter. K45, som jag springer i 2010, vanns på 3.07.31, så att passera den klassgränsen tycks inte hjälpa. Men om 10 år då? K55 vanns på 3.43.32. Jippi, that is my kind of result! Men jag får inte vänta för länge, K60-vinnaren sprang fortare än jag någonsion gjort och gick i mål på 3.37.07. Hon heter Monica Lorentzon och är väl värd all beundran! Jag råkade henne i startfållan och straxt efter målgång och vi snackade lite - urläcker kvinna med blomma i håret. Ingen tant där inte!



Det finns förresten många definitioner på tant. Igår anklagade mina tonårsdöttrar mig för att vara en med motiveringen: du bakar bara en sorts pepparkakor, du är en tant! Jag bakade bara grisar. Jag gick över till bara älgar, men det ansågs fortfarande tantigt. Precis som alla andra år brände jag sista plåten...

2 kommentarer:

Patric sa...

Konstig tradition att tvunget bränna sista plåten så att allt man äger och har luktar pepparkaka. ;)

P

anneliten sa...

Pepparkaka luktar gott ju...