lördag 6 februari 2010

Att köpa färg

När jag springer är det funktionella kläder som gäller. De måste inte nödvändigtvis vara snygga. Inte många ser mig. Jag ser inte mig själv. Men det är klart att snygga kläder känns roligare än fula och mitt senaste inköp var en tuff lila löparjacka.

I gruppträningssalen är det annorlunda. Speglar överallt. Och många jag känner tränar där jag tränar. Är det Body Pump står jag helst längst fram så att jag kan se vad jag gör. Då blir det ju lite roligare om man ser hyfsad ut. Kläderna får betydelse för hur man känner sig - stark och snygg eller lumpig (stark kan man ju känna sig ändå - lumpiga kläder till trots).

Vanligaste utstyrseln på pump-pass för min del är svarta piratbyxor från Röhnisch som är sisådär sju år gamla. Jag har två par. Har försökt köpa alternativ, men piratisarna åker på ändå. En topp med höftknyt från Nike är överdelsfavorit. Svart också den. Under den gärna en svart sportbehå med en kant som syns och som en gång i tiden var läckert vit... Svart, svart, svart.

Shoppingrunda idag. Bestämde mig för att uppdatera min träningsklädsgarderob. Med rosa topp från Nike. Och nya svarta piratbyxor - lite kortare och lite mera loose fit än mina gamla visserligen. OK jag erkänner, jag köpte en ny svart Röhnisch-top också. Den bubbelgumsrosa sportbehån Miss Agda tipsade om passade inte mig riktigt, men den var urläcker på min 16-åring - hon fick givetvis en.

Min käre P har en alldeles egen fototeknik - betraktelser från ovan liksom. Mina korta ben blir tax-ben ur det perspektivet.

I nya fräscha träningskläder fick jag lust att köra lite välbehövlig core. En nyttig biverkan av shoppingkalaset. Prova gärna denna övning för baksida lår: Ligg på rygg med fötterna på en pilatesboll. Lyft höften så att kroppen är rak. Dra in hälarna mot rumpan så att knäna böjs i 90 grader, fortfarande med upplyft och rak höft. Rulla bollen långsamt ut och in så många gånger som möjligt. Den är en riktig killer tycker jag.

6 kommentarer:

Petra sa...

Hehe, på jobbet har vi ett namn för den fotovinkeln ;-) Skämt åsido, du är jättesnygg! Var hittar man lila löparjackor? :)

Ingmarie sa...

Oavsett så är du ALLTID fin! Den där övningen är kalas för löpare och med rosa tröja blir den absolut oslagbar!

Miranda sa...

Haha vad glad jag blev av bilden :)

och fina träningskläder dessutom!

anneliten sa...

Petra, min lila jacka köpte jag i höstas på Runners store - en Nike. Det fanns orange oxå. Blir lite nyfiken på namnet på vinkeln...

Ingmarie, kalasövningen lärde mig min naprapat när jag var knäskadad. Han tyckte jag hade svaga baklår :-)

Miranda, tack!

Paula sa...

Jag försökte visualisera ditt pilatesbolltips - det var svårt nog. Måste vara ännu mycket svårare att faktiskt utföra, men jag tror jag ska skriva ut och ta med till gymmet nästa pass :-)

anneliten sa...

Paula, det är svårt att förklara övningar med ord... Titta på mitt senaste blogg-inlägg - bilden på yogadamen. Tänk dig det läget med en pilatesboll under fötterna. Rulla därifrån ut bollen tills kroppen är sträckt. Och så in igen...