tisdag 23 februari 2010

Spinningsekunder

Tidsenheterna heter likadant i spinningsalen som i alla andra sammanhang. Minuter och sekunder. Men det kan väl inte vara samma? "Bara tjugo sekunder kvar" peppar spinning-Donia. "Håll i nu; tre - långt mellanrum - två - ännu längre mellanrum - ett - längst mellanrum - Å skruva av/sakta ner". Spinningsekunder ÄR mycket längre än vanliga sekunder. Jag är säker.Spinning är för mig nästan synonymt med rehab. Under min knäskadeperiod var spinning överlevnad för min träningskrävande själ. När jag kan springa väljer jag mycket hellre det. Nu är det vaden som ska vila lite. Känner mig fortfarande öm, men hoppas kunna springa lite senare i veckan.

För att boka plats på spinningen på mitt gym måste man vara sekundsnabb. Mätt i vanliga, korta sekunder. Tjugo cyklar finns det. Inte säkert att man får tag i en cykel ens om man är på enterknappen så fort internetbokningen öppnar. Var försent ute i morse, men chansade och åkte till träningssalen utan bokad cykel. Jag fick en. Och fyra andra var tomma! Alltså uteblev 25% av de som förbokat. Det sägs att man ska bli avstängd om man bokar utan att dyka upp, men jag undrar lite.

3 kommentarer:

Ingmarie sa...

Bra att du körde alternativt!!! Och visst är spinningsekundrar längre. Ibland är de EVIGHETSlånga. Särskilt "min" Glenns sekundrar...Ungefär samma som på Pp;-)

Miranda sa...

Spinningsekunder är för mig synonymt med tortyr...

anneliten sa...

Ingmarie, när sekunderna är långa vet man att man tar i ordentligt.

Miranda, skön tortyr...