lördag 20 februari 2010

Mitt val mat

Jag är kvinna. Jag är löpare. Jag har familj. Och jag är förvirrad... Vill Recipharm att jag ska köpa "Mitt val kvinna", "Mitt val sport" eller "Mitt val familj"? Det måste ju vara viktigt att man väljer rätt eftersom dessa vitamintillskott är så noggrant komponerade och uttänkta utifrån individens behov. Eller?

Tidvis äter jag som en vegetarian och då finns ju "Mitt val vegetarian". "Mitt val man" kommer jag väl aldrig att fundera på men så småningom blir det dags att beakta "Mitt val 55+" som möjligt alternativ. INTE. Jag väljer mat!

Texten på den svindyra drycken Vitamin Well säger allt tycker jag. Något i stil med "om du redan äter en varierad kost kan du dricka denna bara för dess goda smak".

Vitaminer är livsviktiga. Vi behöver dem och vi måste äta dem. Jag väljer mat som vitaminkälla istället för dyra piller eller drycker. Ett enda undantag - D-vitamin på vintern. Just den lilla rackaren är lite svår när solljuset saknas. Viktig för både skelett och immunförsvar.

4 kommentarer:

K sa...

En av varje...tre ggr så mycket pengar till någon...eller blir det fel..
Vitamin Well har i alla fall lyckats med marknadsföringen till de yngre, trycket att köpa är hårt från 12-årig dotter..det är jättegott mamma...Har ännu inte köpt en endaste flaska...rätt eller fel?

Miranda sa...

Håller så med dig! Med en varierad kost så behöver man inte överdriva med alla vitaminer och annat. Men visst; superfrukter och grejer hjälper väl att boosta till det :)

Daniel sa...

Jag tycker dom där tillskotten med en massa olika vitaminer är ganska meningslösa. Känns som dom innehåller lite av allt men inte tillräckligt av något för att det ska göra varken från eller till.
Det är ganska lätt att få i sig allt det där om man äter rätt.

Håller med om att vi behöver d-vitamin dock. Svårt att få i sig tillräckligt med kosten. D-vitaminen är nog dessutom den viktigaste vitaminen och man tror att vår brist på den här i norr kan ligga bakom många sjukdomar.
Jag vet inte hur intresserad du är av d-vitamin men här är en intressant artikel från läkartidningen. Läs gärna!!

http://www.lakartidningen.se/store/articlepdf/6/6279/LKT0711s853_857.pdf

Camilla sa...

Åh, jag blev nervös ett tag att du skulle välja "Mitt Val XXX"! Det glädjer mig att du valde maten! Och vet du, K, att jag inte heller går på den där "vitamin-läsken" som lansers nu. Förpacka helt vanlig läsk på ett nytt sätt och lura unga människor att de gör sina kroppar gott... FY! Värst är Vitamin Water, plocka upp vilken som helst av falskorna i en butik och läs den finstilta texyten på etiketten. Urtöntigt!