söndag 21 februari 2010

Fel beslut?

Gårdagens hundpromenad i snöstorm på oplogade vägar gav mig ångest inför dagens långpass. Men när jag vaknade idag sken solen. Och jag fick tillbaka löplusten. I mjuka Asics med broddar kändes vänster hälsena helt OK. Tåhävningarna tycks ha gjort susen. Underlaget var inte så tokigt som jag befarat och jag sprang med lätta steg, om än inte så fort.

Då plötsligt small det till! Intensiv smärta i höger vad. Den kom från ingenstans, från ett löpsteg till nästa, och jag tvingades stanna. Stretchade lite och funderade på om jag skulle vända hem. Planen var två timmars löpning och jag hade kommit 2 km... Bestämde mig för att springa vidare en bit och känna efter lite. Det kändes bättre och jag spekulerade att det måste vara muskeln och ofarligt. Med lite små-ont i vaden sprang jag 20 kilometer till. Nu när jag har kallnat kan jag knappt gå! Känner mig lite dum som sprang vidare. Lite typiskt mig - svårt att ge upp trots att förnuftet säger att jag borde.

Smärtan är lokaliserad till vadmuskelns nedre del. Hittade denna bild som stämmer med var jag har ont - den ska illustrera vadmuskelbristning. Men jag gjorde ju inget - bara vanliga normala löpsteg! Hoppas det går över fort.

Mycket snö har vi. Undrar om jag någonsin sett så här mycket snö - ens i fjällen.

Kaninernas uteplats omges av grönt gallerstaket. Snön når ända upp till kanten. Som tur är smiter de inte fast de borde kunna.

6 kommentarer:

Sofie RW sa...

Aj då, hoppas att det inte är något värre med vaden. Har du annars kollat in nya Asics Kayano; den har en funktion som gör att hälsenan ska tas extra bra hand om iom. att vi kvinnor har särskillt känsliga hälsenor etc. ibland; har inte riktigt läst på ännu, men den skon kanske skulle vara nåt för dig?

Erik sa...

Åh vad jag förstår dig som fortsätter fast du vet att du kanske borde låta bli. Tänk att det ska vara så svårt att "bara" vara förnuftig. Hoppas det onda ger med sig snart. Allt gott!

Ingmarie sa...

Jag gör precis likadant och allt som oftast går det ju faktiskt över så klandra inte dig själv. Har ingen aning om vad det kan vara men ska luska. :-)Vila i morgon!

Patric sa...

Vad fick du ont i, sa du? F'låt, samma gamla skämt varje gång... :)

Miranda sa...

Aj aj :( Jag håller tummarna för att det går över snabbt!

anneliten sa...

Sofie, köpte en Kayano som jag tror är den senaste i Boston i November - har inte testat ännu, har ju mest varit dubb- eller terrängskoväder tycker jag.

Erik, det är enklare att vara förnuftig åt andra...

Ingmarie, tack för luskandet.

Patric, du är så bra på gamla skämt :-)

Miranda, tummarna tycks funka, känns bättre nu (måndag).